3 Pomysły na podwieczorek

Podwieczorek to ulubiony posiłek moich dzieci, zawsze czekają na coś ciekawego. Dlatego przedstawiam Wam kilka pomysłów na coś pysznego bez glutenu i bez mleka, abyście mogli się zainspirować.

Ryżowy przekładaniec

Przepis:
1. Ryż ugotuj na sypko.
2. Dojrzałe mango zblenduj na gładką masę.
3. Ułóż warstwy z ryżu i mango, na wierzch udekoruj suszoną żurawiną (ewentualnie zrób warstwę z płatków owsianych bezglutenowych).

Frytki z batatów

Przepis:
1. Pokrój obranego batata w słupki.
2. Polej odrobiną oliwy i posyp rozmarynem.
3. Piecz w temp. 180 st. przez ok 30 min.

Pieczone jabłko

Przepis:
1. Przekrój jabłko i wydrąż środek.
2. Ugotuj kaszę jaglaną z miąższem z jabłka. Dodaj rodzynki.
3. Piecz w 180 st. przez ok 30 min.

3 Pomysły na podwieczorek